Expositie

expositie

15 juni - 11 juli 2015 10:30 - 16:30

Expositie Renate Jacobs

15 juni t/m 11 juli

 

Renate Jacobs toont nieuw werk: schilderijen op doek. Jacobs gebruikt heldere kleuren, een palet dat directe verbinding toont met haar verre reizen naar de Pacific.

Aanvankelijk maakte zij beelden, recent ontwikkelde zij werk op papier en schilderijen op paneel en doek in een eigen beeldtaal. Haar fascinatie voor universele symboliek beslaat het gebied van religie, politiek, wetenschap, filosofie en kunst.

Het werk Junction behandelt de scheidslijn tussen twee werelden. Daar waar die werelden samenkomen ontstaat een balanceer act. Voor het werk Digital Reincarnation diende een oude collectie Afrikaanse maskers als inspiratiebron. Jacobs trekt de symboliek van het masker naar de huidige tijd, door te verwijzen naar de digitale techniek van gezichtsherkenning en het masker dat daarbij gedragen wordt. Het portret met vier gezichten sluit naadloos bij dit thema aan.

 Jacobs ontwikkelde zich al vroeg als kunstenaar. In het atelier van haar vader, Wim Jacobs, leerde zij tekenen en schilderen. Zij deed een opleiding in textiele vormen, houtbewerking en studeerde antropologie aan de Universiteit van Amsterdam. Die studie bracht haar mede tot het verblijf in Zuid-oost AziĆ« en de Pacific.