Expositie

expositie Boventonen, vioolbouw en strijkstokken

8 september 16:00 - 18:00

Een multimediale tentoonstelling van klank, hout, viool en strijkstokken. Kom kijken en luister naar het verhaal, de klank en kleur van de bouw van violen. Ruik, voel en hoor de muziek van hout.

Chaïm Achttienribbe, Christian Jüneman en Basil de Visser tonen werk uit eigen werkplaats atelier. Hoe wordt een viool gebouwd? Uit welk hout wordt gesneden?

Tevens zijn er video’s en violen aanwezig om te zien en te horen hoe boventonen ontstaan. Met de viool- en stokkenbouwers kunt u spreken over het ambacht, materiaal en klankkleur.


zaterdag 8 september 16:00 - 18:00
vrij toegankelijk
Chaim Achttienribbe is al bijna twintig jaar vioolbouwer, en tussen de leuke boutiekjes in de Czaar Peter repareert, restaureert, en bouwt hij violen, alten, cello's en strijkstokken en verkoopt hij bovendien accessoires en snaren.

Christian Jünemann heeft sinds enige tijd zijn atelier midden in de Nieuwmarktbuurt op de Koningsstraat. Christian is altviolist en klankspecialist en legt uit dat darmsnaren een eigen demping hebben: ‘Daarom was het waarschijnlijk mogelijk om de Mattheüs Passion te schrijven met die enorme bezetting.’

Basil de Visser: 'Being an active Baroque violinist gives me the opportunity to test and fine-tune my bows in a professional context. So I am able to combine my knowledge and skills as a bow maker with my ‘hands-on’ expertise as a player.'