ConcertPintotonics n+1

Ernst Reijseger/Guus & Wim Janssen

25 maart 20:30 - 00:00

'muziek bestaat niet. het is hooguit een illusie' – Misha Mengelberg

Pintotonics n+1 is een avond met akoestische geïmproviseerde en gecomponeerde muziek door een mix van aanstormend talent en bewezen kwaliteit. Er wordt altijd een solo set en een ensemble set geprogrammeerd.


Op 25 maart is er in het kader van de lustrumweek van Huis De Pinto een extra, bijzondere editie. Met een soloset van:

Ernst Reijseger - cello

Wonderkind Reijseger behoort al jaren tot de top van de westerse improvisatiemuziek met een stijl die zijn klassieke achtergrond virtuoos - als het zo uitkomt – verbindt met free funk, stuiterjazz, barok, Sardijnse volksmuziek en sinds een paar jaar ook met eigen geïmproviseerde zang. Reijseger bracht eerder bij Pintotonics n+1 een solo set die indruk maakte op een stampvolle zaal in Huis De Pinto. Dit was een goede reden om hem voor deze lustrum-editie opnieuw uit te nodigen.

Vervolgens een ensembleset van:

Guus Janssen - piano, composities
Wim Janssen - slagwerk

De gebroeders Janssen, die meer dan veertig jaar Nieuwmarkt-buurtgenoten waren van Huis De Pinto, spelen al ruim vijftig jaar samen. Vanaf hun vroege jeugd ontwikkelden zij een geïmproviseerde fascinatie voor muzikaal onderzoek, voor humorvolle en relativerende experimenten.
Ook dit duo speelde eerder een prachtige set bij Pintotonics n+1 en ze bleken graag bereid om een nieuwe bijdrage te willen leveren aan deze extra jubileumeditie.

zaal open 20:00 | aanvang 20:30 uur
toegang € 10, studenten/CJP € 7 (contant, geen pin aanwezig)
reserveren via pintotonics@huisdepinto.nl

Afbeeldingen