ConcertMuziekmatinee

En Vrac

17 maart 16:15 - 18:15

En Vrac
‘Op Hout Gerijpte Chansons’

De term ‘en vrac’ betekent: onverpakt, zonder opsmuk. En dat is precies waar het bij En Vrac om gaat. Dit muzikale trio brengt uitsluitend Nederlandstalig repertoire, maar dan wel liedjes die ergens over gaan; nummers met inhoud! Sommige zijn lyrisch, andere literair en sommige (ook) om te lachen.

Het programma bestaat uit twee delen: vóór de pauze brengt En Vrac behalve eigen nummers, ook een aantal fraaie gedichten die door henzelf op muziek zijn gezet. Van de reeds bestaande nummers die En Vrac vertolkt, maken zij arrangementen die het origineel niet alleen recht doen, maar soms ook versterken. Alle ‘opsmuk’ is eraf, waardoor de kern overblijft.
Het tweede deel van de voorstelling gaat geheel over Ramses Shaffy. Dit jaar wordt herdacht dat hij tien jaar geleden stierf. Dankzij het succes van het project ‘Varen met Shaffy’ wordt deze muzikale rondvaart nu ook in de theaters gebracht. Weliswaar ontbreekt hier het zeventiende-eeuwse decor dat Oud Amsterdam heet, maar En Vrac brengt de liedjes met evenveel passie en enthousiasme, en vertelt een aantal mooie verhalen en anekdotes over deze legendarische zanger/dichter en levensgenieter.

En Vrac bestaat uit:

Bas Marée : gitaar en zang
Arie van der Wulp : bas en zang
Minze Koopman : percussie en zang


zaal open 15:45 | aanvang 16.15 uur
entree € 5, kinderen € 2,50 (contant), Vrienden van Huis De Pinto gratis

Afbeeldingen