Ons Amsterdam

Eeuwenlang uit eten in Amsterdam - met Koen Kleijn

17 april 20:00 - 22:00

Wie zelf niet wil koken, kan in Amsterdam al eeuwen buiten de deur eten. Handelsmetropool Amsterdam was in de zeventiende eeuw al een migrantenstad, met een gevarieerd aanbod aan buitenlandse herbergkeukens. Ook in later eeuwen zette de stad de toon voor de restaurantcultuur in de rest van Nederland, van de komst van Parijse restaurants tot de eerste koosjere en Chinese eethuizen, pizzeria’s, bistro’s, krakerskeukens en ‘nouveau ruig’-zaken.

Koen Kleijn gaat in gesprek met Maarten Hell, medeauteur van Uit eten in Amsterdam. Vier eeuwen culinaire cultuurgeschiedenis, over luxezaken met topchefs aan het roer en vernieuwende migrantenkeukens, maar ook over goedkope eethuizen en sneuvelplekken voor nachtbrakers.

Maarten Hell is historisch onderzoeker, tekstschrijver (eind)redacteur, en promoveerde in 2017 op De Amsterdamse herberg 1450-1800, bekroond met de Joop Witteveenprijs. In 2024 verscheen zijn boek over de verdwenen multi-etnische buurt Vlooienburg, Verloren wereld in de Amstelbocht. Samen met Charlotte Kleyn schreef hij Uit eten in Amsterdam. Vier eeuwen culinaire cultuurgeschiedenis.

DATUM EN TIJD Donderdag 17 april | aanvang 20.00 uur | | Deuren open om 19.30 uur | Entree € 6,50 | Stadspas/CJP/Studenten € 5,00 | Vrienden van Huis De Pinto gratis

bestel kaartjes