filmprogramma

Theo Niekus - straatfotograaf

22 oktober 20:00 - 22:00

Drie jaar geleden op 5 oktober, overleed de bekende Amsterdamse straatfotograaf Theo Niekus op 63-jarige leeftijd aan een hartstilstand. Theo woonde meer dan 30 jaar in de Nieuwmarktbuurt en heeft daar ook veel gefotografeerd.

Na zijn dood is de Stichting Theo Niekus opgericht om zijn schilderwerk, zijn analoog- en digitaal fotografie archief zoveel mogelijk bij elkaar te houden; zijn werk naar buiten brengen en zichtbaar maken voor een groot publiek in binnen- en buitenland; een Artist in Residence op te zetten voor jonge straatfotografen. Helaas is door een langslepend juridisch conflict tussen de familie van Niekus en zijn levenspartner Jocelyne Moreau over zijn erfenis het nog niet gelukt deze doelen te bereiken of om een tentoonstelling van zijn werk te maken.

Huis de Pinto herdenkt dit jaar Theo Niekus op zaterdag 22 oktober met het vertonen van ‘Een film over straatfotografie’ gemaakt door Wilbert Eerland en Mathijs van Oosterhoudt en mogelijk gemaakt door het Nederlandse FotoMuseum in Rotterdam. In de film komen naast Theo Niekus, Kors van Bennekom, Hans Eijkelboom, Carel van Hees en Reinier Gerritsen voor. Na de film is er gelegenheid bij Huis de Pinto om samen wat te drinken.

DATUM EN TIJD Zaterdag 22 Oktober | Aanvang 20.00 uur | Zaal open 19.30 uur | Entree € 6,00 | Op vertoon van Stadspas met groene stip € 5,00 | Vrienden gratis

KAARTVERKOOP IN HUIS DE PINTO Tijdens openingsuren overdag zijn ook enkele kaarten tegen contante betaling verkrijgbaar.

bestel kaartjes