ConcertPintotonics n+1

Edith Steyer/Jack Wright & Evan Lipson

12 november 20:30 - 23:00

'muziek bestaat niet. het is hooguit een illusie' – Misha Mengelberg 

Pintotonics n+1 is een avond met akoestische geïmproviseerde en gecomponeerde muziek door een mix van aanstormend talent en bewezen kwaliteit. Er wordt altijd een solo set en een ensemble set geprogrammeerd. 

Met op 12 november een solo set van: Edith Steyer - klarinet, altsax

Klarinettiste en altsaxofoniste Edith Steyer levert al jaren belangrijke bijdragen aan de impro-scene in Berlijn waar zij woont en werkt. Haar speelpraktijk weerspiegelt fragmentarisch belangrijke muzikale bronnen die ze improvisatorisch naar haar hand weet te zetten – ook in haar solo-optredens – en bestrijkt het hele spectrum van ruis tot tonaliteit, van vroege jazz, ethnische muziek tot hedendaags gecomponeerde muziek, van systematisch klankonderzoek tot lyrische intermezzo's die op zichzelf staan. Edith studeerde ethnologie in München en doorliep in de jaren negentig van de vorige eeuw het fameuze Bruckner Conservatorium in Linz, Oostenrijk.

En een ensembleset van: Jack Wright - alt sax & Evan Lipson - contrabas  

Altsaxofonist Jack Wright (1941 – Philadelphia, VS) heeft zich tijdens zijn muzikale carrière – van ruim 5 decennia – vanuit de moderne jazz steeds meer gericht op de ontwikkeling van een persoonlijke taal (vocabulaire en grammatica) binnen het fluide domein van de vrije improvisatie. Jack Wright is een belangrijke stimulator van jong en opkomend impro-talent en..... 'He's said to have the widest vocabulary of any saxofonist, including leaping pitches, punchy, precise timing, sharp and intrusive multiphonics, surprising gaps of silence and obscene animalistic sounds'. In Huis De Pinto speelt Jack Wright met de jonge avontuurlijke contrabassist Evan Lipson (1981) waarmee hij een vast duo vormt.

zaal open 20:00 | aanvang 20:30
toegang 10 euro | toegang voor studenten/cjp 7 euro

reserveren via 020-3700210

Afbeeldingen