ConcertMuziekmatinee

Eargonauts

16 juni 16:15 - 19:15

Iedere derde zondag van de maand is er in Huis De Pinto de muziekmatinee, met muziek, hapjes en drankjes in een informele sfeer.

Eargonauts is een modern jong jazzkwartet uit Rotterdam. De band bestaat uit de saxofonist Albert Kerekes, gitarist Ante Medic, drummer Domen Cizej en bassist Dean Montanaro. De formatie bestaat sinds 2018 en heeft al op verscheidene nationale en internationale podia opgetreden waaronder Ujazz Fest (NL), Kamfest (SLO), Crossover Fest (CRO) en twee tours in Slovenie, Italië, Oostenrijk en Kroatië.

De muziek van Eargonauts is te omschrijven als energiek en avontuurlijk en het repertoire kent een grote diversiteit. De invloeden van grote jazzhelden als John Coltrane en Charlie Parker zijn alleen in vlagen te horen; de groep oriënteert zich vooral op het hier en nu en probeert stilistisch verder te kijken dan alleen het jazzgenre, door invloeden uit folk, drum n’ bass en klassieke muziek te verwerken in de composities. Eind 2019 staat de release van het debuutalbum gepland.

Tijdens het concert van 16 juni zal de groep een gemengd repertoire spelen bestaande uit composities die te horen zullen zijn op het debuut dat eind 2019 gepland staat.

15:45 deuren open 16:15 aanvang programma | entree 5€ (alleen contant, géén pin) | kinderen 2,5€ | vrienden gratis | reserveren aanbevolen | 020 3700210 of matinee@huisdepinto.nl