Expositie

Dutch Alphabets

6 april - 8 mei 2016 00:00

Huis De Pinto maakt tentoonstellingen van kunstenaars die met taal of boeken werken. Daarnaast exposeert Huis De Pinto ook het werk van grafisch ontwerpers en uitgevers die op een bijzondere manier vormgeven aan boeken. Uitgeverij de Buitenkant is een kleinschalige uitgeverij die zorgt voor het hele traject tussen manuscript en boekenplank. Alle uitgaven getuigen van zorg en vakkundig oog voor materiaal, vorm en inhoud. Recent zag een bijzondere uitgave het licht: Dutch Alphabets.

Dutch Alphabets is een portfolio van 46 verschillende bladen met letterproeven van verschillende Nederlandse top letterkunstenaars, letterontwerpers, kalligrafen en sign-painters.

Van 6 april t/m 8 mei wordt een selectie van drukvellen van Dutch Alphabets tentoongesteld in Huis De Pinto. Tevens ligt een compleet exemplaar met alle schoongesneden bladen in de fraaie cassette ter inzage. In de vitrine in de leeszaal worden oude letterboeken, die een inspiratie vormden voor deze uitgave, geƫxposeerd.

In het boek zijn prints te vinden van onder andere Amsterdam Signpainters, Yomar Augusto, Erik van Blokland, Ramiro Espinoza, Hansje van Halem, Henry van der Horst, Max Kisman, Trine Rask, Underware en Job Wouters, Janno Hahn, Bernd Volmer en Jacques le Bailly.