Muziekmatinee

no labels festival - Duo Paula Bilá & Mauro Cottone

15 oktober 16:15 - 18:00

Duo Paula Bilá & Mauro Cottone

Paula Bilá             Zang
Mauro Cottone   Contrabas

In het kader van onze Muziekmatinee-serie programmeren we van oktober tot januari het No Labels Festival. Ontdek melodieën waar "nieuwe muziek" precies dat betekent: klankcreaties geboren uit het heden. Vier het hier en nu met indie-invloeden en experimentele beats, terwijl de toekomst zich ontvouwt in elke noot.

De Spaanse zangeres Paula Bilá en de Italiaanse contra bassist Mauro Cottone hebben elkaar ontmoet in Amsterdam in 2021. Hun gedeelde inspiratie vloeit voort uit een combinatie van jazz en Spaanse muziek.

Zie: https://www.youtube.com/watch?v=zP7huTM1

Het programma bestaat uit muziek van Paula Bilà, Óscar Hernandez, Mauro Cottone e.a.

Paula Bilá is een singer-songwriter uit Zuid Spanje, gevestigd in Amsterdam. Op 18-jarige leeftijd brengt ze in Ierland haar 1e album uit o.l.v. Bill Shanley (producer). Na haar 6 jarige verblijf in Ierland reist ze terug naar Madrid en brengt ze haar 2e album uit in de prestigieuze nachtclub Galileo Galilei o.l.v. Manuel Sanz (producer). Daarna reist ze naar haar geboortestad Cadiz en neemt zanglessen bij de Jazz Singer Pepa Niebla. Ze begint een duo met de contrabassist Joan Masana. Tegenwoordig is Paula betrokken bij Clasijazz Big Band in Almeria-Spanje en werkt ze veel samen met Amsterdamse muzikanten.  Haar nieuwe composities zijn te horen in samenwerkingen met o.a. Linus Eppinger & Durk Hijma (gitaar), Giacomo Camiletti (drums), en Mauro Cottone (contrabas). Hierin horen we de heerlijke Zuid-Spaanse roots met invloeden van jazz en folk muziek. 

Mauro Cottone studeert 2 jaar contrabas bij Luca Ghidini aan de Universiteit van Palermo. In 2017 behaalt hij zijn Bachelor en in 2021 zijn Master Contrabas in Jazz - beide aan het Conservatorium in Amsterdam. Cottone heeft veel prijzen gewonnen zoals:  Edison nominee 2022 “I am a Gem”,  in 2019 een 1e Prijs in het Getxo Jazz Festival met het “Claudio jr. de Rosa Quartet”, in 2016 de 1e Prijs in het Prinses Christina concours samen met Raquel Kurpershoek. Mauro Cottone is gevestigd in Amsterdam, werkt op dit moment als band-leider van zijn Quartet aan zijn debuut 100% Cottone.

DATUM EN TIJD Zondag 15 oktober | Aanvang 16.15 uur | Entree € 6,00 | Kinderen € 2,50 | Stadspas met groene stip € 5,00 | Vrienden van Huis De Pinto gratis

bestel kaartjes