ConcertMuziekmatinee

Duo Ebano

18 november 16:15 - 19:00

Duo Ebano is een nieuw en eclectisch kamermuziekduo, gestationeerd in Amsterdam en bestaande uit de Italiaanse musici Marco Danesi (klarinet) en Paolo Gorini (piano).

In Huis De Pinto zullen Marco en Paolo muziek laten horen van de componisten Franz Danzi, Aaron Copland, Johannes Brahms, Claude Debussy en Witold Lutoslawski.
Een aanrader voor kamermuziekliefhebbers!

zaal open 15:45 | aanvang 16:15
toegang 5 euro, kinderen 2,50 (alleen contant, geen pin aanwezig)
reserveren via matinee@huisdepinto.nlHet Duo Ebano heeft sinds 2015 in Nederland in verschillende zalen opgetreden waaronder het Concertgebouw en het Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam, De Doelen in Rotterdam en het Muziekgebouw Eindhoven (in het kader van het Muziek op de Dommel Festival), met zeer goede reacties van het publiek.

Na zich bezig gehouden te hebben met het klassieke en romantische repertoire is het Duo Ebano zich ook gaan toeleggen op hedendaagse muziek en nam het deel aan het Laboratorium voor Hedendaagse Muziek in Milaan, waar zij meerdere wereldpremières in de internationale compositiewedstrijd ten gehore brachten. In januari 2017 heeft het Duo Ebano de Toonzaalprijs, de Publieksprijs en de Omroep MAX Jong Talentprijs gewonnen in de Storioni Toonzaal Competitie. Daarnaast eerste en tweede prijzen in de Salieri Zinetti Chamber Music Competition in Verona (Italïe) en de Ysaye Chamber Music Competition in Luik. Dankzij deze prijzen werden zij uitgenodigd om live te komen spelen in de Spiegelzaal (AVROTROS).