Boek & film

De klas

10 april 14:00 - 17:00

In de serie Boek & film wordt elke maand een boekverfilming vertoond. Na afloop gaat Rita Bonenberg, fervent lezer, in gesprek met het publiek. Het is leuk als je het boek vooraf hebt gelezen, maar noodzakelijk is dat niet. 

De klas is een Franse film, gebaseerd op de roman Entre les murs (2006) van François Bégaudeau, verfilmd door Laurent Cantet.

François Marin is een jonge leraar Frans die gaat lesgeven op een middelbare school in een banlieue van Parijs die als ‘moeilijk’ bekend staat. Omdat het Frans wat hij wil doceren ver af staat van de straattaal van de leerlingen, monden eenvoudige oefeningen al snel uit in discussies en ruzies. Het brutale gedrag van de leerlingen drijft hem tot wanhoop en woede. Bégaudeau doceerde zelf in het middelbaar onderwijs, toen hij De klas schreef. De schrijver speelt de hoofdrol in de verfilming van zijn eigen boek. De film werd tijdens het filmfestival van Cannes bekroond met een Gouden Palm (2008).

KAARTVERKOOP IN HUIS DE PINTO Per voorstelling zijn enkele kaarten beschikbaar die vooraf besteld en betaald kunnen worden in Huis De Pinto.

DATUM EN TIJD 10 april 14.00 uur | Zaal open 13.30 uur | Eindtijd 17.00 uur | Entree 6,00 | Op vertoon van Stadspas met groene stip €5,00 | Vrienden gratis

bestel kaartjes