Pinto literair

Biograaf Mirjam van Hengel over Remco Campert

15 november 20:00 - 22:00

Mirjam van Hengel spreekt met Koen Hilberdink over de totstandkoming van Een knipperend ogenblik,  Portret van Remco Campert (2018).

Op 15 oktober j.l. ontving Mirjam van Hengel de Henriëtte de Beaufortprijs voor haar voorbeeldige portret van Remco Campert. De biografie kwam voort uit de wekelijkse gesprekken die zij voerde met Remco Campert en zijn vrouw. 

Het verhaal van zijn leven loopt van de naoorlogse avant-garde via feestende jongeren rond het Vondelpark en toenemende publieke zichtbaarheid naar de stilte van de werkkamer. Er was de afwezige vader, er kwamen en gingen grote liefdes, maar altijd bleef het schrijven, dicht op de eigen huid. 

Biografie of portret?

De dichter en (de) biografe vieren het leven met een werk waarin dat leven nog niet helemaal afgerond maar wel doordacht is’, vermeldt het juryrapport. Voorts is er ‘voorbeeldig onderzoek gedaan, uitgebreid en integer wordt het leven van de dichter (als zoon, kunstenaar, minnaar, vader) in al zijn facetten beschreven’.

Mirjam van Hengel verwierf bekendheid met  het succesvolle ‘Hoe mooi alles’ (2014) over de liefde tussen Leo en Tineke Vroman. Op 24 november aanstaande verschijnt haar nieuwe boek 'Dola. Over haar schrijverschap en de hele mikmak.'

Koen Hilberdink is de biograaf van Paul Rodenko, Hans Lodeizen en uitgever Johan Polak. In maart 2023 verschijnt van hem een biografie van psychiater en psychoanalyticus P.C. Kuiper. 

KAARTVERKOOP IN HUIS DE PINTO Per voorstelling zijn enkele kaarten beschikbaar die vooraf afgehaald en betaald kunnen worden in Huis De Pinto.

DATUM EN TIJD Dinsdag 15 november | Αanvang 20.00 uur | Zaal open 19.30 uur | Eindtijd 22.00 uur | Entree € 6,00 | Op vertoon van Stadspas met groene stip € 5,00 | Vrienden Huis De Pinto gratis

bestel kaartjes