Lezing

BARSZCZ! Soep met verhalen

12 februari 15:00 - 17:00

BARSZCZ! is een serie themaprogramma's over de geschiedenis, literatuur en actualiteit van Polen, Oekraine en Rusland. De Poolse barszcz en Oekraïense en Russische борщ (borsjt) is een smakelijke bietensoep die als panslavische smaakmaker veel verhalen losmaakt. Daarom serveert de Nederlands/Poolse stichting Nemo in Huis de Pinto deze multiculturele soep met een serie themaprogramma’s over het onbekende Polen, Oekraïne en Rusland.

Programma:

- Inleiding en foto-presentatie over Nemoland, Polen.
- Film Chromiec village of stories, korte documentaire over de Poolse bewoners van het dorp Chromiec bij Nemoland, ingeleid door filmmaker Machiel Spruijt.
- Het verhaal van Andrzej, de zonderling van Chromiec, met foto’s/film

De serie themaprogramma’s wordt verzorgd door de Amsterdamse Stichting Nemo die in 1998 het cultuur- & natuurcentrum ‘Nemoland’ in Polen heeft opgezet als kruispunt tussen Oost en West Europa.  Al jarenlang organiseert Nemo daar uitwisselingsprojecten, themaprogramma’s en evenementen (www.nemoland.org).
 
De programma’s zijn op zondagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur (zaal open 14.30). Na afloop is er soep (barszcz/борщ) en een borrel om na te praten. Voor de nieuwsbrief, reacties en suggesties mail naar: [email protected]. Ook programma-bijdragen zijn erg welkom. 

DATUM EN TIJD Zondag 12 februari | Aanvang 15.00 uur | Zaal open 14.30 uur | Entree € 6,00 | Stadspas met groene stip € 5,00 | Vrienden van Huis De Pinto gratis

bestel kaartjes