Expositie

Frank Halmans

1 februari - 1 april 2022 13:00 - 17:00

Huis De Pinto exposeert kunst waarin taal en boeken een rol spelen.
Frank Halmans is een verzamelaar van alles wat met boeken te maken heeft. Ook van de stickertjes van boekhandels die vroeger gebruikt werden om voorin de boeken te plakken heeft hij een hele collectie.
In 2016 maakte hij hiermee voor het project Tussen de regels een kunstwerk voor Huis de Pinto. De titel is Archief van Amsterdamse boekwinkels en bestaat uit een hangende vitrine. Hierin is een kaart opgenomen van Amsterdam rond 1940. Op deze kaart zijn vlinderspelden geprikt op de vele plekken waar vroeger boekhandels waren, en daarop stickertjes van die boekhandels. Jarenlang hing dit kunstwerk in de leeszaal. Ook maakte hij met afgeschreven boeken uit depot van Huis De Pinto een aantal objecten, waaronder Verbrand huis.

Na vijf jaar was Archief van Amsterdams boekwinkels toe aan restauratie. Tijdens de Covid-sluiting van Huis de Pinto is het kunstwerk opgeknapt. Een mooie aanleiding om het komende maanden extra onder de aandacht te brengen.
Archief van Amsterdamse boekwinkels is samen met Verbrand huis te bewonderen op de 'ereplek' in de voorruimte van Huis De Pinto.
te zien tot 1 april | tijdens bezoektijden van 13.00 uur - 17.00 uur