Pinto literair

Caraïbische salon: Anton De Kom

25 september 15:00 - 17:00

Tientallen jaren lang bereikte het baanbrekende boek van Anton de Kom Wij slaven van Suriname uit 1934 een beperkt publiek. Maar met de toevoeging van Anton de Kom aan de Canon van de Nederlandse Geschiedenis begon het boek aan een triomftocht en volgde herdruk op herdruk.

Nu is er dit jaar ook een editie verschenen van het boek in de reeks Tekst in context met een iets ingekorte tekst en met veel commentaar erbij, in het bijzonder voor scholieren van de hogere klassen van de middelbare scholen. Daarmee is Anton de Kom toegetreden tot het gezelschap van Vondel, Hooft, Multatuli en andere groten uit de Nederlandse letteren.

Michiel van Kempen gaat in gesprek met Henna Goudzand Nahar, een van de bezorgers van de nieuwe editie, en met Vincent de Kom, achterkleinzoon van Anton de Kom en voorzitter van GroenLinks Amsterdam. Ook de biografen van De Kom Alice Boots en Rob Woortman - winnaars van de E. du Perronprijs - zullen aanwezig zijn. Waarom moeten Nederlandse leerlingen Wij slaven van Suriname lezen? Wat maakt De Kom zo bijzonder? Waarom duurde het zo lang voor hij erkenning kreeg? En waarom is Anton de Kom een echte held?

DATUM EN TIJD zondag 25 september | Aanvang 15.00 uur | Zaal open 14.30 uur | Einde 17.00 uur | Entree € 6,00 | Op vertoon van Stadspas met groene stip € 5,00 | Vrienden gratis


KAARTVERKOOP IN HUIS DE PINTO
Tijdens openingsuren overdag zijn ook enkele kaarten tegen contante betaling verkrijgbaar.

bestel kaartjes