Alzheimertrefpunt

3 oktober 19:30 - 21:30

Elke eerste woensdag van de maand (uitgezonderd juli, augustus en september) is het Alzheimer Trefpunt Amsterdam Centrum te gast in Huis De Pinto.

Het Alzheimer Trefpunt is een prettige en veilige plek voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden en hulpverleners. Ook andere belangstellenden zijn welkom. U kunt er met lotgenoten praten over de dingen die u meemaakt en er is veel informatie beschikbaar. U hoeft zich niet tevoren aan te melden en de toegang is gratis.


5 september - WAT IS DEMENTIE?
Wat is dementie? Krijg ik dementie als ik vergeetachtig wordt? Wanneer moeten mensen in de omgeving zich zorgen gaan maken en wat moet je dan doen? Welke vormen van dementie zijn er eigenlijk en hoe uiten die zich? Hierover en over alle vragen die rond dit thema bij u opkomen gaan we het deze avond hebben, samen met gastspreker dr. Annetje Bootsma. Annetje Bootsma heeft een ouderenpraktijk in Amsterdam.

3 oktober - OMGAAN MET VERANDEREND GEDRAG
Door dementie verandert het gedrag van mensen. Wat betekent dat voor degene met dementie en voor de omgeving? Je naaste kan ineens achterdochtig of agressief worden, of zich juist heel afhankelijk opstellen. Dat is vaak niet zomaar te begrijpen en kan lastig zijn om mee om te gaan. Met een deskundige gastspreker aan we hierover in gesprek.

7 november - THUIS BLIJVEN WONEN BIJ DEMENTIE
Zo lang mogelijk thuis blijven wonen is wat we bijna allemaal willen. Maar hoe kun je dat realiseren? Waar kun je terecht voor advies en raad en hoe zorg je ervoor dat je als naaste niet overbelast raakt? Twee casemanagers dementie die werken in Amsterdam Centrum en die als vaste begeleider ondersteuning kunnen bieden, zijn vanavond onze gasten.


inloop vanaf 19:00 | aanvang 19:30 | eind 21:30


Voor meer informatie over het Alzheimer Trefpunt Amsterdam Centrum kijk op meer op www.alzheimeramsterdam.nl of u kunt bellen met Noor Conijn (CentraM) 06-44740437 of Kees Kramer (Wijkcentrum Jordaan & Gouden Reael) 06-15584096.
 
Zie ook https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/amsterdam/alzheimer-trefpunt-amsterdam-centrum of meld je aan voor de nieuwsbrief van het Alzheimer Trefpunt.