Pintotonics n+1

Albert Cirera + Duo Salmon/Scoric

10 april 19:30 - 22:00

PINTOTONICS n+1
‘Muziek bestaat niet. Het is hooguit een illusie’
Misha Mengelberg

SET 1 S O L O

ALBERT CIRERA tenor saxofoons, klank objecten

De Catalaanse tenor saxofonist Albert Cirera beschouwt zijn solo improvisaties als klank-sculpturen die voortdurend aan verandering ondedrhevig zijn. Daarbij zoekt hij bewust naar nieuwe mogelijkheden om zichzelf creatief uit te dagen en het publiek als het ware ‘nieuwe oren aan te bieden’. In het algemeen geldt dat luisteren zonder teveel vooringenomenheid de waardering vergroot van nog niet eerder gehoorde improvisatie-opvattingen.

Voor meer informatie zie > www.albertcirera.com

SET 2 D U O

MIRIAM DEN BOER SALMON viool
ALEKSANDAR SKORIC slagwerk


Miriam en Aleksandar begonnen ongeveer tien jaar geleden samen te spelen tijdens hun studie aan het Gronings Conservatorium. De ongebruikelijke improvisatie combinatie viool & slagwerk levert verrassende klankbeelden op met een eigen dynamiek en expressie en die per definitie nooit een herhaling zijn van eerdere improvisaties. Spontaniteit en subtiliteit kenmerken het spel van deze combinatie die zich jazz-historisch gedeeltelijk ook heeft laten inspireren door het legendarische Amerikaanse duo van slagwerker Rashid Ali en violist Leroy Jenkins dat in de jaren '60 en '70 van de vorige eeuw vernieuwend actief was.

Voor meer informatie zie >
https://aleksandarskOric.bandcamp.com
https://linktr.ee/miriamdenboersalmon

Verwacht op 8 Mei:
Solo door Noorse slagwerker Dag Magnus Narwesen
Duo met George Hadow/slagwerk en Guus Janssen/piano.

Verwacht op 12 Juni
Solo door de Amerikaanse slagwerker Devin Gray – tevens solo cd presentatie.
Jan Nijdam Kwartet – Jan Nijdam/b, comp + Tobias Delius/ts, cl + Michiel Scheen/p +
Allen ‘Gunga’ Purves/percussie

DATUM EN TIJD Maandag 10 April | Aanvang 19.30 uur | Zaal open 19.00 uur | Entree € 6,00 | Stadspas met groene stip € 5,00 | Vrienden van Huis De Pinto gratis

bestel kaartjes