ConcertPintotonics n+1

AARON LUMLEY & TRIO THIN AIR

5 juli 19:30 - 22:00

'Muziek bestaat niet. Het is hooguit een illusie'. – Misha Mengelberg

SET 1: SOLO
AARON LUMLEY/CONTRABAS
Aaron Lumley is een jonge Canadese 'upcoming' vrij improviserende contrabassist en sinds een aantal jaren woonachtig in Amsterdam. Zijn inbreng in de Amsterdamse improvisatiescene vormt een verrijking als solist en als ensemble met een eigen stem. Zelf zegt hij 'Solo performance is one of the bassplaying cornerstones for me. At Huis De Pinto/Pintotonics n+1 my plan is to start from silence with no pre-set plan at all, try to be awake to the environment and true to the moment... hopefully hitting some nice tones in the moment'

https://www.aaronlumley.ca
https://aaronlumley.bandcamp.com

SET 2 : TRIO THIN AIR, THIN AIR, THIN AIR & MORE
JAN WILLEM VAN DER HAM/BARITON SAX
MARY OLIVER/ALTVIOOL
MIRIAM OVERLACH/HARP
Componist des Vaderlands Calliope Tsoupaki schreef het solostuk Thin Air, Thin Air, Thin Air & More voor het Festival of Compassion – en zegt daarover: 'In het begin van de coronacrisis moesten we snel knopen doorhakken. We besloten de economie stil te leggen om de zwakkeren te beschermen. Een indrukwekkend staaltje van mededogen. Voor Festival of Compassion heb ik nu een stuk geschreven dat iedere musicus op elk instrument kan spelen, net zoals iedereen op zijn manier uiting kan geven aan zijn innerlijke stem van compassie'.
In dit concert spelen Mary Oliver (altviool), Miriam Overlach (harp) en Jan Willem van der Ham (bariton sax) elk hun versie van dit stuk, afgewisseld met improvisaties.

https://www.doek.org/featured-artist-mary-oliver/
https://www.miriamoverlach.com
https://janwillemvanderham.wixsite.com/janwillemvanderham

Op vrijdag 16 juli 2021 ontvangt Calliope Tsoupaki de prestigieuze Matthijs Vermeulenprijs voor haar compositie Thin Air.
De variabele instrumentele bezetting maakt Thin Air van Tsoupaki een bijzonder werk, volgens de jury die uit de 95 nominaties voor dit werk koos. “Het werk kan door uiteenlopende instrumenten en in verschillende combinaties uitgevoerd worden, van solo tot groot orkest. Het concept is daardoor minstens zo sterk als de compositie. Het is een krachtig statement over hoezeer het beleven van kunst een gemeenschappelijke ervaring is. Thin Air kun je op deze manier als tijdsdocument zien van de coronapandemie.” Het werk is geschreven in opdracht van Wonderfeel, als ode aan de compassie en solidariteit die we in deze corona-tijd massaal tonen. Sinds de première van Thin Air in 2020 zijn wereldwijd meer dan 50 versies van de compositie gerealiseerd en uitgevoerd.

bron: Fonds Podium Kunsten


COVID-19 regels
Bij binnenkomst handen wassen en mondkapje op. Mondkapje alleen af tijdens het concert.
Reserveren met opgave van naam en telefoonummer via contact@huisdepinto.nl of 020-3700210 tussen 14.00 en 16.00 uur
De bezoekers hebben in volgorde van binnenkomst recht op een plaats in de voorzaal.
Afzeggen? Graag bijtijds in verband met het beperkt aantal beschikbare plaatsen.

deur open: 19.00 uur | start solo set: 19.30 uur | einde avond: 22.00 uur
toegang € 10 studenten/CJP € 7 (contant) | gratis voor Vrienden van Huis De Pinto