Benefiet aanbieding Pinto Font

Benefiet aanbieding door OpNieuw

Melle Hammer is als grafisch ontwerper gefascineerd door letters. Hij verzamelt tekens van de straat: door het passerende verkeer vervormde en platgereden stukjes plastic of ijzerdraad. In 2017 stelde hij een tentoonstelling samen met wat hij ‘sprokkeltekens’ noemt.

De combinatie van deze objecten vormde voor hem een schrift dat hij nog niet kende. Op een rijtje aan de muur gemonteerd leken ze samen een bericht. Er waren momenten dat hij dacht te weten wat er staat... De sprokkeltekens vormden het uitgangspunt voor het lettertype dat Melle Hammer eveneens in 2017 voor Huis de Pinto samenstelde. Het Pinto-font!

Ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van Stichting OpNieuw is een print met dit zgn. Pinto-font te koop voor 20 euro. Het formaat is 29,7 cm x 42 cm (A3) op 300 grams wit-metalic papier. Deze benefiet-aanbieding is geldig t/m 30 september. Ze zijn te bestellen door 20 euro per stuk, over te maken naar NL68 INGB 0006 0370 46 ten name van Stichting Opnieuw, o.v.v. ‘Pinto-font’ en je naam en je adres. Per bestelling gaat 5 euro naar OpNieuw en 5 euro naar Huis de Pinto.