Expositie

#Naastenliefde

4 december - 15 januari 2024 11:00 - 17:00

Huis de Pinto exposeert kunst waarin taal een rol speelt. 

Don Duyns (1967) is toneelschrijver, scenarist, schilder en docent. Er bestaat een sterke wisselwerking tussen zijn teksten en beelden.

Het werk van Duyns komt tot stand vanuit een niet aflatende verbazing over de Homo Sapiens. Het biedt een liefdevolle en tegelijk scherpe blik op het beest dat mens heet, hetzij door nieuwe beelden of verhalen, hetzij door herscheppingen van oude mythes of vertellingen.  

Ook het oeroude thema naastenliefde weet hij nieuw leven in te blazen - in het licht van de decembermaand en politieke ontwikkelingen om ons heen een wel heel actueel onderwerp.

De schilderijen en tekeningen hebben een vrij en spontaan karakter. In stijl en kleurgebruik refereren ze aan de fauvistische kunst uit de 20e eeuw. Sprekende kleurcombinaties maken ze tot dynamische beelden die een theatraal verhaal suggereren. 

In de tentoonstelling komen beelden en teksten op zo’n manier bij elkaar dat voor toeschouwers steeds weer andere associaties mogelijk worden.

De vernissage vindt plaats op zondag 10 december van 16-18 uur. Met een optreden van Django Duijns (voorman van de band Pale Puma) samen met Don Duyns. 
Iedereen is van harte welkom!

Samenstelling door Jacqueline Verhaagen