SCHRIJFCURSUS HET VERHAAL DAT BLIJFT

In maart gaat in Huis De Pinto een nieuwe schrijfcursus van start.

De wereld bestaat uit verhalen. Mooie, gruwelijke, ongeloofwaardige, bizarre, waargebeurde, gedroomde of verzonnen verhalen. Deze cursus is een zoektocht naar waar de verbeelding ons brengt, waar de literaire vorm uitdaagt en de letters zich aaneenrijgen.
Verschillende filosofische thema zullen daarbij de leidraad zijn om zowel onze verbeelding als het zoeken naar een eigen specifieke vorm helder te krijgen. In deze schrijfochtenden proberen we de poƫet en de filosoof hand in hand te laten gaan. Dit alles gebeurt aan de hand van opbouwende schrijfoefeningen, zowel literair als filosofisch gericht. Zelf schrijven staat centraal. Er is veel gelegenheid elkaars werk te horen en te bevragen. Samen schrijven is een meerwaarde in ontdekken en uitdagen. Uiteindelijk presenteren we aan elkaar 'Het verhaal dat blijft'.

Docenten
Dorine Bauduin studeerde vertaalkunde en filosofie (Universiteit van Amsterdam). Vanaf 2004 is zij zelfstandig werkzaam als begeleider voor socratische gesprekken, geeft zij trainingen in beroepsethiek en houdt zij zich bezig met implementatie van moreel beraad in organisaties.
Diet Verschoor is coach en auteur, werkzaam bij de Compagnons, geeft schrijftrainingen op scholen en bij bedrijven en begeleidt beginnende schrijvers.

data: woensdag 2 maart, 16 maart, 30 maart, 13 april en 20 april
tijd: 10.00 uur-13.00 uur

cursusprijs: 100 euro


maximaal 10 deelnemers
inschrijven via hetverhaal@huisdepinto.nl