een optimistische absurd salonfähige avond met Emily Kocken

Point of No Return

22 februari 2018

20:30–22:00

Tijdens een reeks van twee avonden doet Emily Kocken met acteurs, schrijvers, performers en musici een onverschrokken poging om de code te kraken van het fenomeen van het onomkeerbare. Wanneer kun je niet meer terug? Waar ligt het scharnierpunt in de tijd, in een mensenleven, een kunstwerk, binnen een muzikale compositie? Kun je gedane destructieve zaken repareren of diep verdriet om het menselijke lot verdrinken door van lineaire structuren cyclische vragen te maken? 

Emily Kocken is kunstenaar, schrijver en performer. Zij ontwerpt conceptuele multidisciplinaire installaties en schrijft romans. Zij is de moderator en host van de Point of No Return avonden. Voor de eerste avond herschrijft ze het filmscript van The Lobster. Dit script wordt live gespeeld door twee actrices.

Jildou Kroes is theatermaker, kleinkunstenaar en actrice. Eerder werkte zij met Emily Kocken als dubbelganger tijdens het grootschalige en theatrale Read-In Cinema project in Veem House for Performance in 2015. Tijdens Point of No Return leest zij Emily's scriptbewerking van The Lobster.

Anne van Balen is danser, performer en clown. Zij behaalde haar masters theaterdans aan de Fontys Dans Academie in Tilburg. Evenals Jildou Kroes werkte zij eerder samen als dubbelganger met Emily tijdens het Read-in Cinema Project in 2015. Tijdens Point of No Return leest zij Emily's scriptbewerking.

Oscar-Jan Hoogland is een virtuoze pianist en componist. Hij is internationaal actief in geïmproviseerde muziek en dansimprovisatie. Hij is de drijvende kracht achter ensembles als The Ambush Party en Eke. Tijdens Point of No Return improviseert hij op zijn elektrische klavichord bij filmbeelden.

Hanna Monola studeert aan de Rietveld Academie. Zij is zeer actief als performer. Tijdens Point of No Return speelt zij Danse Macabre, een heftige performance dat actuele menselijke thema's als controle en gehoorzaamheid aanpakt door een 'doll-like' versie van zichzelf tot leven te wekken.


zaal open 20:00 | aanvang 20:30
toegang 7,50 euro | reserveren via salon@huisdepinto.nl

(De tweede Point of No Return avond is op 29 maart met onder andere schrijfster Laura Broekhuysen.)