literaire avond met Bert Bakker en Nicolaas Matsier

Leitmotiv - de schrijver en zijn boek

1 februari 2018

20:00–22:30Voordat een boek in de handel komt, is er een lange weg afgelegd. Tussen het eerste concept en de laatste versie zitten dagen, maanden, soms jaren. Veel boeken zien nooit het licht. En als het boek is verschenen gaat het zijn eigen weg. Blijft de schrijver eenzaam achter in een leeg huis zonder zijn/haar kindje?


In Leitmotiv - de schrijver en zijn boek, een nieuwe serie interviews met veelal beginnende schrijvers, gaat het niet in eerste instantie om het resultaat: het boek dat in de winkels ligt, maar om het boek dat de schrijver (soms lang) met zich meedraagt. Wat betekent dat voor hem/haar? Een boek in wording, is dat een last, een uitdaging, een vriend? Wat is de innerlijke drijfveer van de schrijver? En hoe wordt hiermee door verschillende schrijvers omgegaan? Elke keer worden twee schrijvers over deze thema’s aan de tand gevoeld.

Op 1 februari zijn de schrijvers Bert Bakker en Nicolaas Matsier aan de beurt. Matsier heeft een groot oeuvre, nominaties en prijzen, maar is onlangs als dichter gedebuteerd.

deur open 19:30 | aanvang 20:00
toegang 6,00 (enkel contant, geen pin), vrienden gratis
reserveren via contact@huisdepinto.nl