boekpresentatie, zang en proeverij

koffiebranderij Alex Meijer

17 februari 2018

20:00–23:00

114514 l

Huis de Pinto staat op zaterdagavond 17 februari in het teken van koffie. Een interactieve avond met voordracht, muziek en een kleine proeverij.
Yvelotte Hennings vertelt over (haar zoektocht naar) haar familiegeschiedenis. Dochter Isabelle zingt bij de muziek van haar band SoB en zoon Friso verzorgt de koffieproeverij.

‘Mijn overgrootvader kom ik nog vaak tegen. Hij is namelijk een merk geworden’. Zo begint het boek ’n Tijd van leven, Alex Meijer & Co., drie generaties koffiebranders in Amsterdam. Achterkleindochter en journalist Yvelotte Hennings plaatste de historie van de
koffiebranderij en de pakhuizen Schottenburgh aan de Kromboomssloot 16-20 in een cultuurhistorische context en komt vertellen over haar zoektocht.

Fotograaf/beeldmaker Isabelle Backer (dochter van de auteur) tekende voor de vormgeving. In één van de in het boek opgenomen originele advertenties wordt gesproken over de ‘zoete melodie van koffie’. Op deze avond wordt hierop ingehaakt met bas/piano/zang en wie weet hier en daar een voorbij vliegende ukelele. Daarmee creëert De SoB (Isabelle, Finn en Roon) een broeierige sfeer met jazzy en folky invloeden.

De avond is compleet met de aanwezigheid van Friso (zoon van de auteur) die eigenschappen van de drie generaties koffiebranders in zich verenigt. Of wel:
ondernemerschap en koffie. Hij voert inmiddels een eigen label en verzorgt een kleine proeverij voor belangstellenden.

toegang 5 euro incl. affogato!
(geen pin, enkel contant)
gratis toegang voor Vrienden van Huis De Pinto
reserveren via 020-3700210