feminist art docs

Breaking Borders

21 december 2017

20:00

Breaking%20borders1

In de reeks Feminist Art Docs wordt op donderdag 21 december de documentaire Breaking Borders (Barbara Vollebregt & Fatima Warsame, 2017) vertoond.


Ibrahim Mokdad (30) werd geboren in Libanon en merkte al snel dat hij anders was dan de meeste kinderen. Hij had niets met voetbal en speelde veel liever met de meisjes uit zijn klas. Ibrahim komt er rond zijn vijftiende achter dat hij op jongens valt en dat wordt al snel een probleem. Zijn conservatieve ouders wensen hem een vrouw en kinderen toe en door een grijs gebied in de Libanese wet, waarin staat dat onnatuurlijke relaties verboden zijn, is anti-homogeweld aan de orde van de dag. Als Ibrahim na een ‘date’ van de derde verdieping van een flat wordt gegooid besluit hij te vluchten naar Europa.
 
Breaking Borders vertelt het verhaal van Ibrahim die zijn leven volledig omgooit als hij erachter komt dat vluchtelingen zoals hij ook in Europa nog te maken krijgen met discriminatie. Hij besluit hen te helpen en de stem te worden van de lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender, intersekse en queer (LHBTIQ) vluchtelingen die dat niet kunnen of durven. Ibrahim is inmiddels een van de bekendste LHBTIQ-activisten in de Duitse stad Keulen, waar hij voor het eerst kennis maakte met een nieuwe vrijheid.
 
Tussen zijn media-optredens, de door hem georganiseerde evenementen en het beantwoorden van zijn eigen vluchtelingenhulplijn door probeert hij zijn verleden te verwerken. Iets dat niet altijd makkelijk blijkt. Breaking Borders gaat om en over acceptatie. Iets waar Ibrahim iedere dag voor strijdt door sociale, persoonlijke en maatschappelijke grenzen te breken.


zaal open 19:30 | aanvang 20:00
toegang 5 euro (alleen contant) | gratis toegang voor Vrienden van Huis De Pinto
reserveren via  https://www.feministartfest.com/events/feminist-art-docs-breaking-borders/form