pintotonics n+1

Alan 'Gunga' Purves / Nicolas Chientaroli Trio

9 juli 2018

20:30–23:00

Alan%20purves%20maxresdefault

'muziek bestaat niet. het is hooguit een illusie' – Misha Mengelberg

Pintotonics n+1 is een avond met akoestische geïmproviseerde en gecomponeerde muziek door een mix van aanstormend talent en bewezen kwaliteit. Er wordt altijd een solo set en een ensemble set geprogrammeerd.

Met op 9 juli een soloset van:

Alan 'Gunga' Purves - drums, percussie, speelgoed

De Schot Purves droomde als kind al van drums, maar thuis was er geen geld voor, dus leerde hij zichzelf met breinaalden drummen op alles wat los en vast zit. Sindsdien bleef hij continu zijn eigen technieken ontwikkelen, zelfgemaakte instrumenten bouwen.
Sinds 1975 woont Purves in Amsterdam, waar hij optrad met bands, dans- en theatergroepen. Al improviserend vindt hij zijn weg in allerlei genres, van jazz tot rock, van Ierse folk tot niet-westerse volksmuziek. Hij speelt soms discreet en soms juist uitbundig, waarbij hij opvalt door zijn ongebruikelijke opstelling en zijn verzameling bijzondere instrumenten: piepende rubberen speelgoedbeesten, zoemende plastic buizen, waterflessen, neusfluiten, mondharpen, enkelbellen, en zelfgemaakte instrumenten zoals de brimbram, rockin' chair en glockenspielguitar.


Vervolgens is er een ensemble-set van:

Nicolas Chientaroli Trio


Nicolas Chientaroli - piano, composities
Ab Baars - tenor sax, klarinet, shakuhachi
Onno Govaert - slagwerk

De Argentijnse improv-pianist Nicolas Chientaroli is al een aantal jaren een belangrijke speler in de Amsterdamse jazz- en improvisatiescene. Voor Chientaroli geldt dat de piano als geheel het werkterrein is van zijn spelpraktijk: hij excelleert in poetisch-experimenteel klankonderzoek ver van de pianotoetsen.
Topmusici Ab Baars, tenorsax, klarinet en shakuhachi, en Onno Govaert, slagwerk, completeren zijn nieuwe trio.zaal open 20:00 | aanvang 20:30
toegang 10 euro | toegang voor studenten/cjp 7 euro